top of page
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
Co&Oil - Ons verhaal

OLIJFOLIE OP AMBACHTELIJKE WIJZE VOOR EEN SUPERIEURE KWALITEIT

ONS VERHAAL

Klik op de jaartallen om meer te ontdekken over onze geschiedenis.

Co&Oil_Ornament.png

ARBEQUINA OLIJF

De Arbequina olijfolie heeft een rijke geschiedenis. Oorspronkelijk is deze ontdekt in Jerusalem en vervolgens meegenomen naar Arbeca. Het gebeurt heel vaak dat de olijfsoorten worden benoemd naar de plaats van herkomst. De Arbequina is de kleinste olijfsoort ter wereld en is ideaal voor de persing van olijfolie. Ze bevat een prachtig goudgele kleur en is perfect geschikt voor de ‘koude’ keuken doordat de smaak mild, zacht en fruitig is.

 

Tijdens de zomermaanden onstaan er kleine bloemen op de takken van de olijfboom. De Arbequina olijfbomen zijn zelfbestuivend dus er zijn geen bijen voor nodig. Nadat de bloemen zijn uitgebloeid komen de eerste olijven van het jaar zichtbaar. De olijf begint de groeien en krijgt zijn ronde vorm. Doordat het een kleine vrucht is, is deze snel rijp. Toch is het mogelijk om veel olie uit deze kleine olijven te halen omdat ze veel vet bevatten.

Co&Oil - Ons verhaal
Co&Oil - Ons verhaal

OIL BE THERE FOR YOU

Het kleurenpalet veranderd van donker groen naar donker paars. Dit gebeurt rond oktober. Vanaf dan worden de eet olijven geoogst. De olijven voor de persing volgen een maand later zodat de smaak extra kan evolueren.

Wegens zijn zoete en zachte karakter heeft de Arbequina olijfolie een breder toepassingsgebied dan andere. Zo is hij ideaal voor kinderen en andere personen die nog niet helemaal vertrouwd zijn met de smaak van olijfolie. 

Co&Oil

SMAAK

Mild, zacht, fruitig,
geen bittere nasmaak.

Co&Oil

BEREIDINGEN

Ideaal voor koude bereidingen zoals salades, sauzen, dressing, glaceren van groenten, vruchten, afwerking van gerechten, risotto’s, dessert, vis, schaal- en schelpdieren,...

Co&Oil

TIP

Gebruik deze olijfolie als tafelolie. Heerlijk gecombineerd met brood.

bottom of page